FAN ZONE RICENTUM
Experiències grastronòmiques dels seguidors ricentum

experiències arròs Ricentum
Arròs amb conill i rovellons

Arròs amb conill i rovellons

Dissabte vam comprar rovellons al Mercat d'Amposta per preparar aquest arròs, juntament amb unes faves del nostre hort que teníem congelades i un grapadet de bajoques (mongeta tendra). Vam emprar arròs Ricentum, un bomba de grandíssima qualitat. Des de que vam descobrir aquest arròs, a casa no deixem d’utilizar-lo, perquè ens entusiasma la seva textura, de gra solt, però sobretot, com absorveix el líquid per a després, un cop cuit, transformar cada gra en un concentrat de sabors.

Ingredients (4 persones):
- 280 grs arròs bomba Ricentum
- 250 grs de conill
- 250 grs de pollatres
- 1 pebrot roig
- 1 pebrot verd
- 2 grans d'all
- 2 tomàquets
- 8 rovellons de mida mitjana
- 1 grapat de favetes
- 1 grapat de bajoques (mongeta tendra)
- 1.400 ml de brou de pollastre
- Sal
- Oli

Elaboració: Feu a tires la meitat dels primentons i la resta els talleu a trossets petits. En una paella, fregiu les tires de primentons i reserveu. Poseu a fregir el conill i pollastre. Quan siguin rossos, afegiu els primentons i deixeu que es vagi fent tot junt. Afegiu l'all trinxat, li doneu un parell de voltes i poseu el tomàquet ratllat. Deixeu que es faci bé el sofregit. Afegiu les bajoques, els rovellons tallats a trossos petits i les faves (abans les hem bullit uns minuts). Deixeu rossejar 3 o 4 minuts, afegiu l'arròs i barregeu-lo amb la resta d'ingredients, deixant que agafi una mica de color. Afegiu el brou ben calent i deixeu coure durant 5 minuts a foc fort. Baixeu el foc i deixeu coure fins que l'arròs estigui al punt (uns 13 minuts). Decoreu amb les tires de pebrot que havíeu reservat i deixeu reposar 5 minuts abans de servir.
Nota: la quantitat de brou a utilitzar, dependrà del gran que sigui la paella. Com més superfície, més ràpidament s’evaporarà el brou.

Núria

Amposta

arròs Ricentum experiències
facebook de Ricentum twitter de Ricentum